Marcus (Emil fra Ørsted)

Marcus (Emil fra Ørsted)

 


Det tredje blad på Bedstes firkløver er lille Marcus.

Han er en glad og kærlig dreng med et gavtyvagtigt glimt i øjnene. Der skal ske noget hele tiden. Altid er han på farten efter nye oplevelser og man skal have gode ben, hvis man skal følge trop, og Bedstes ben er jo slet ikke hurtige nok. Man kan slet ikke modstå den lille lyshårede charmetrold. Derfor er det meget svært at lade være med at trække på smilebåndet, når han bliver irettesat efter en af de mange unoder, han helt uforvaret kommer til at begå. Når han efter en reprimande fra mor om, hvorfor han da gjorde det, han gjorde, står den lille knægt med et helt uskyldigt blik og hænderne hævet op og siger helt opgivende ” Jeg ved heller ikke hvorfor søde mor, gør det aldrig mere. ”Så kan man da ikke blive vred, uanset hvad han nu har lavet.

En gang ville han hjælpe mor, der var i fuld sving med at gøre rent og støvsuge, for der er altid en del rengøring, når der er så mange i huset og med to hunde og en kat. Det kan ikke undgås.

Ude på badeværelset stod støvsugeren, og Marcus fik den tændt og gik i gang med at få suget alt skidtet væk. Der røg også et par ting med, som måske ikke skulle have været i støvsugeren, men den ivrige lille medhjælper syntes, at der skulle gøres ordentligt rent. Han så noget toiletpapir i wc kummen og satte støvsugerslangen ned i kummen. Vupti så var det fjernet og også alt det beskidte vand. Støvsugeren gav et par sagte lyde fra sig, inden den blev helt stille og i det samme stod mor i døren med et fortvivlet udtryk i ansigtet og råbte : MAARCUUS  hvad har du nu gang i? Med et stolt smil svarede den aktive medhjælper : Jeg hjælper dig med at gøre rent mor, så skal du ikke lave det hele selv, er det ikke dejligt ?.

På trods af sin fortvivlelse over, at støvsugeren nu ikke mere kunne fungere på grund af alt det vand, ja så omfavnede hun knægten og sagde : Tusind tak lille skat, men nu kan mor godt klare resten ! Så måtte far jo bare få ordnet den ting, når han kom hjem fra arbejde.

Marcus elsker biler og er også en ivrig mekaniker. Han kan godt selv få åbnet mors bil og sætte sig bag rattet og lege, at han kører rundt omkring.

 

På en af sine bilture, havde han fået julemusen med. Julemusen er en af Bedstes opfindelser. Den kommer hver uge i december måned hjem til Bedstes hus med små ting helt fra Grønland, hvor julemanden bor. Det er selvfølgelig kun til de af Bedstes børnebørn, der har været artige.

De, der ikke har været artige kan kun forvente sig en kartoffel eller et stykke kul. Bedste har klart kun artige børnebørn, så det er aldrig sket, at nogen har fået en af disse ting, selv om Marcus har erklæret, at han i hvert fald gerne ville have en kartoffel.

Det er så heller aldrig sket, at julemusen har forvirret sig helt ud til Marcus, men det havde den så denne dag. Den fortalte Marcus, at den var løbet helt tør for penge, og at den derfor ikke kunne købe gaver til søndag.

Den altid hjælpsomme chauffør ville meget gerne køre julemusen hen i banken efter penge. Han satte den improviserede nøgle i starteren og kom hurtigt i fart. Over stok og sten det gik, ja selv over alle hustage kunne de køre. Marcus besidder nemlig også magiske kræfter og når det er selve julemusen, der skal hjælpes, så kan alt lade sig gøre. I et nu var de i banken og fik udleveret en kæmpe sæk penge til gaver.

 

Julemusen har en helt speciel aftale med banken, så der var ingen problemer med at få så mange penge udleveret.

Marcus kunne godt se, at julemusen var meget træt og derfor tilbød han den at køre til Grønland. Det er jo en meget lang tur, men med Marcus og hans evner gik der ingen tid før de landede midt på isen udenfor en kæmpe hule, hvor der vrimlede med nisser i færd med at gøre gaver klar til julemanden.

Pludselig stod julemanden foran Marcus og takkede ham for at have hjulpet julemusen. Det vil jeg da gerne, sagde Marcus og så vinkede han farvel og julemanden vinkede også og med sit HOO-HOO- Ho forsvandt han ind i sin hule igen.

Det var en træt Marcus, der steg ud af bilen, så han glemte helt at få nøglen ud. Da han kom ind til mor skulle hun hurtigt ud at have købt ind. Så Marcus fik tøj på og mor spændte ham fast i hans sæde og stak nøglen i starteren. Hun forsøgte flere gange, men uden held. Nøglen kunne ikke komme i. Efter flere forsøg, fandt hun ud af, at der sad en lille skrue helt inde i låsen. Det lykkedes hende at få skruen ud og så kunne de køre. Marcus var faldet i søvn på bagsædet, så han kunne selvfølgelig ikke fortælle mor om bilturen til Grønland. Hun ville nok også bare have svaret ja, ja Marcus. Da de kom hjem igen, skændte mor lidt på Marcus, og sagde til ham, at han aldrig mere måtte putte en skrue ind i bilens lås.

Hertil svarede den søde knægt med et lovende uskyldigt ansigt, det ville han heller ikke gøre mere så.

Klog af skade søgte han efter nogle nøgler til den næste tur i bilen. Han kunne ikke lige finde andre end postkasse nøglen, der lå på køkkenbordet, men den kunne vel også bruges, når han nu ikke måtte bruge et søm. Han tog uset nøglen og gemte den godt i sin værktøjskasse. Der gik nogen tid, før han igen havde brug for at køre bil og nøglen var glemt. I mellemtiden ledte mor og far forgæves efter deres postkasse nøgle. Den var pist forsvundet, og da de jo skulle gennemgå den daglige post, måtte de bryde låsen op og sætte ny i. Efter en lille måned fandt Marcus nøglen frem og ville igen på biltur. Mor fik øje på gutten på vej ind i bilen og stoppede ham. Hun så, at det var den forsvundne postkasse nøgle og udbrød igen på den helt specielle måde, som han efterhånden godt kunne genkende: MAARRCUS !!! Søde Marcus tog sin mor om halsen og udbrød  ” Gør det heller ikke mere .” !!

 

 

Den dejlige lille gut kan nu snart fejre 6 års fødselsdag. Han blev nemlig født nytårs aften, lige midt i dronningens nytårstale. Så Bedste kan fejre nytårs aften og barnebarns fødselsdags fest samtidig hvert år. Til sommer starter hans skoletid, så der bliver meget at se til for ham i fremtiden.

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE