Julen 2015- 2016

Familien Pind

                   

              Familien Pind.

En af årets dejlige oplevelser er at følge med i de små pindsvin, som har slået sig ned i min lille have.
Sidste år hørte jeg en pusten og puslen en sen aftentime, hvor mørket langsomt havde sænket sig.
Jeg stiller tørfoder ud til sultne katte, og det er ikke kun katte, der har fået smag på den dejlige foder, men også solsortene og nu også et par pindsvin.
De kommer og spiser hver aften og her i 2012 har de to fået et par små unger, der troligt følger forældrene til aftenmåltidet.
Det er simpelthen en skøn oplevelse at følge et rigt dyreliv i min lille have.
Nu sænker vinteren sig stille over landet og så er det på tide for den lille familie Pind at gå i vinterhi.
Så kan jeg glæde mig til næste års besøg, og jeg er meget spændt på, om familien er blevet forøget med et par små øffer. Ja, hver årstid har sine små glæder og snart er det jul med julemusene og julemanden.
Rigtig god jul alle her i 2012. Knus fra
Bedste. 🙂

Nu er julen 2015 lige om hjørnet. Så jeg vil lige fortælle lidt om familien Pind.

En sommeraften i år, lige ved mørkets komme, sad jeg helt stille i mit lille drivhus, jeg har fået indrettet, så man kan sidde tørt og lunt med masser af solcelle lamper i alle afskygninger og oliventræ,passionsblomster og syrisk rose. Jeg nyder at sidde der og på den måde opleve en forlængelse af en skøn sommerdag.

Pludselig hørte jeg en raslen udenfor på terassen, hvor jeg stiller katte tørfoder og vand ud. Så dukker først en stor pindsvinefar op, forfulgt af hunnen. De begynder at spise. Lidt efter dukker to lidt mindre pindsvin op og overtager efter tur spiseriet.

Det må helt klart være min familie Pind fra 2012.

De efterfølgende dage ser jeg ikke mere de to store, men nu dukker de to mindre pindsvin op med to helt små unger. Det er en helt fantastisk skøn oplevelse, at se, tre generationer i min lille have, der har overlevet og kommer for at spise.

De sidste fire har været der hver aften lige indtil for en lille uge siden. Da var der så kun de to små, der kom. De har vokset sig store i løbet af sommeren.Nu er de nok også blevet så store, at de kan gå i vinterhi ligesom de andre.

Nu glæder jeg mig til at se dem næste år og om de også medbringer et par små unger.

Jeg ønsker dem en god jul og vinter og også alle jer, der læser dette.

Knus fra Bedste.😘  

 

       

Så er vi næsten igennem 2016. De fleste pindsvin er nu gået i vinterhi.
Familien Pind har også søgt i skjul for vinteren, men lille Pelle Pind er ikke kommet med. Han blev først født sidst på sommeren og har endnu ikke opnået sin vintervægt, som skal være på 600 g. for at han kan overleve.

Jeg så ham først d.6.november sidde midt i foderet, jeg havde stillet ud. En lille ensom fyr. Det var næsten mørk aften og rigtig koldt. Jeg ville gå ud for at tage ham med ind, men så kom der en stor kat og væk var lille Pelle.

Jeg kontaktede Pindsvinevennerne og vi blev enige om, at en af deres vinter passere ville komme og hente ham, når jeg havde fået fat i ham.
Desværre så jeg ham ikke før d.13.november igen.
Jeg havde i forvejen lavet en dejlig lun kasse til ham, hvor han kunne være indtil passeren kunne hente ham.

Pludselig sidst på eftermiddagen søndag d.13.november så jeg lille Pelle igen sidde midt i foderet. En lille, kold og svag fyr blev puttet i den varme kasse, hvor jeg havde lagt en flaske med varmt vand.

Mens lille Pelle fik kroppen varmet op, ringede jeg til foreningen og der kom straks en af de frivillige passere og hentede ham.
Nu er den lille fyr i sikre hænder og garanteret overle-velse for vinterens kulde.
Vi aftalte, at jeg ville høre nærmere omkring hans ophold og at han ville vende tilbage til mig og de vante omgivelser igen til foråret.

Nu glæder jeg mig til at gense lille Pelle næste år og måske følge ham og familiens næste generation.

Så på gensyn til næste år alle og glædelig jul.  


December 2018.

Jeg er lidt trist og bekymret for familien Pind.

I begyndelsen af juni kom der 3 pindsvin i min have, men efter en uge, har jeg ikke set dem mere.!

Måske er de flyttet. Jeg håber på et gensyn til næste år.!!!!

Knus fra
Bedste.


Så er vi nået til 2020 i juni måned, hvor coronaen raser i verden, men i min lille have er der sol og sommer. Størst er min glæde at den lille familie Pind er dukket op igen.Nu glæder jeg mig over at kunne følge dem og forhåbentlig skrive lidt mere nyt om den senere på året.🙂

Så nåede vi frem til december 2020. Coronaen raser stadigvæk og der er mange restriktioner denne jul.

Desværre har min lille familie Pind ikke vist sig mere. Måske er det fordi der er flyttet en kat med to små killinger ind hos mig. Kattemoderen er en tam kat, som en eller anden må have kasseret, men killingerne er vilde.

Da jeg har hjerte for dyr, kan jeg ikke bare overse dem, så de får den mad, som pindsvinene ellers ville have fået. Så måske ser jeg min lille familie Pind næste år. Rigtig god jul alle. Knus😘


Så skriver vi maj 2021.


Her i maj måned har vi stadigvæk corona epidemien, men de fleste er nu efterhånden vaccinerede. Så langsomt bliver landet åbnet mere op, og sommeren nærmer sig. Min lille familie pind er måske ved at indfinde sig. Ihvertfald er Pelles søster Pepita dukket op. Måske flytter hun ind i det lille hus, jeg har fået lavet til familien. Pepita er er lidt mere lys og meleret i pelsen end Pelle.

Det bliver spændende at se i løbet af året, og forhåbentlig kan jeg skrive mere til december.

Jeg ønsker alle en rigtig god sommer og håber I ikke bliver ramt af epidemien. Knus

Så nærmer sig julen 2021. Pepita har været nogle gange i haven i løbet af sommeren og der har været et par friere. Hun må have fundet sig en mage og måske er de flyttet et andet sted hen, for de sidste par måneder er hun ikke dukket op. Jeg ønsker alt det bedste for hende og hele familien Pind. Måske vender de tilbage næste år.

Rigtig glædelig jul alle. Knus😘


 

Når nu man har lidt tid tilovers. Så kunne man måske lave lidt æbleflæsk på den lette måde.

Æbleflæsk i ovn.

Æbler i kvarte, renset for kerner lægges i et smurt ovnfast fad. Bacon i små stykker lægges ovenpå og stilles i en forvarmet ovn på 225 grader i ca.20 min. Nydes med rugbrød og smør. Uhm.😎      

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE