Opskrifter

Lækre frokostretter
Hønsekødssuppe og hønserouletter.
4 personer
Det skal du bruge:
 
            Hønsekødssuppe og hønserouletter.

1 høne ca. 2 kg.
2 liter vand
1spsk. salt
2-3 gulerødder
250 g. knoldselleri
1 persillerod
1-2 porrer
1 løg
1 suppevisk

Sådan gør du:

Læg den rengjorte høne i vandet og giv den et opkog. Fjern skum og tilsæt salt og skum af igen.
Tilsæt de rensede urter og suppevisk og lad det simre ca. 2 timer til hønen er mør.
Suppevisk og porrer må kun koge 20 min!
Tag hønen op og fjern skind og ben og tag brystet fra til suppen.

Det resterende hønsekød skæres i  aflange stykker, der lægges i en opkogt sovs af suppevand med husblas, i en aflang form og gemmes til næste dag og bruges til frokostretten.
Dertil skal du bruge:
25 g. smør, 5 spsk mel, 2 husblas, og mel æg og rasp til panering. Majsolie eller palmin tilstegning.
Stykkerne vendes i paneringensblandingen og steges gyldne i den valgte olie. Læg dem på fedtsugende køkkenrulle.
Server med Stegt persille og evt. hvidvinssovs eller dressing efter behag. 🙃


Burgerbolle med kyllingebryst
potion til en burger. personer
Det skal du bruge:
  
               Burger med kyllingebryst.

1 stor grov burgerbolle,
80 g. kyllingebryst,
1 tsk olie, 75 g. tomat,
50 g.rødløg,
50 g. rød peber,
15 g.mayonnaise,
presset hvidløg, salt peber, paprika og olie.
Sådan gør du:

Steg kyllingebrystet i olie på en varm pande til det er gennemstegt. Krydre det med salt og peber.
Svits rødløgsskiver og peberfrugt let i olie med salt.
Rør mayonnaise med hvidløg, paprika og lidt salt.
Lun bollen i ovnen og smør let med mayonnaiseblandingen.
Fyld herefter med tomatskiver, skiveskåret kyllingebryst, rødløg og peberfrugt.🙂


Pizzasnacks
personer
Det skal du bruge:

 😲          Pizzasnacks.

1 rulle færdigkøbt pizzadej,
150 g.blød fetaost,
lidt groft salt,
friskhakket rosmarin,
2 spsk flydende honning,
1 spsk olivenolie.

Sådan gør du:

Fold dejen ud og smuldr feta, rosmarin og salt over dejen.
Dryp med honning og olien. Skær dejen i ca. 16 stk.og læg dem på bagepapir.
Bag pizzastykkerne i en forvarmet ovn på midterste rille ved 250 grader i 5-6 min.🤩


Ostefromage
12 personer
Det skal du bruge:
          
 😉          Ostefromage med valnødder.

500 g.blød blå eller hvid castello
300 g. Philidelphia ost
8 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
150 g. valnøddekerner
3/4 dl. rom eller sherry


Sådan gør du:


Del ostene i mindre stykker og pisk dem sammen med æggeblommerne.
Bland den opblødte og smeltede husblas med rom/ sherry i ostemassen.
Pisk hviderne stive og vend dem i blandingen sammen med halvdelen af nødderne, som er finthakket og fordel massen i to forme eller evt. en stor form.
Bland nu resten af nødderne over fromagen, der stilles i køleskabet i mindst 2- 3 timer. Gerne dagen før brug.
Fromagen vendes ud på passende fad og pyntes før servering med vindruer.

En skøn lille delikatesse til et assorteret ostebord.
🙃

Dadler med hytteost
personer
Det skal du bruge:

🙃            Dadler med hytteost og mandler.

20 friske dadler
5 spsk. hytteost
Revet skal og saft af ½ usprøjtet appelsin
20 mandler

Sådan gør du:

Lav et snit i dadlerne og fjern stenene. Rør hytteosten med appelsin og revet skal.
Fyld dadlerne med blandingen og læg en mandel oveni.
Dadlerne er fine til en osteanretning og portionerne kan tilpasses efter antal personer. Så er den ovenikøbet ikke alt for fedende.


Broccolitærte
personer
Det skal du bruge:
                    Broccolitærte

1 stort broccoli,
3 æg,
100 g. revet ost,
1 tsk. salt,
lidt peber.

Sådan gør du:

Skyl broccolien grundigt, skær stilken fra og del i små buketter.
Skær stilken i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og blend stilkestykkerne  til en glat pure`og rør æg, salt og peber i.
Kom broccolibuketterne i et smurt tærtefad og fordel æggemassen over.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Server evt. lunt hjemmebagt rugbrød til og purløgsdrys.🙂
Smørrebrødstærte.
personer
Det skal du bruge:
😀       Smørrebrødslagkage/tærte.

Se evt. opskriften under børnebørnenes fantasiboller.
Bollerne kan man bare bage som en stor kage i en smurt springform . Efter afkøling deler man kagen i to stykker som en lagkage og bruger fyld. Her giver jeg to slags fyldopskrifter at vælge imellem, eller evt. til to forskellige frokostlagkager.

Fiskefyld.
1 dl. syrnet fløde 6%,
100 g. mayonnaise,
½ dl. friskhakket purløg,
½ dl. fintklippet dild,
6 hakkede, hårdkogte æg,
2 dåser krabbekød eller tun i vand,
100 g. røget laks i små tern,
salt og peber.
                            
Skinkefyld.
100 g. flødeost,
1 dl. syrnet fløde 6%,
1 tsk. citronsaft,
1 spsk. sennep,
2 spsk. hakket persille,
150 g. hakket skinke,
3 fintsnittede forårsløg,
1 æble i små tern,
1 spsk.hakkede kapers,
1 spsk. hakket asie,
salt og peber.

Sådan gør du:

Ingredienserne til de to slags fyld blandes hver for sig i skåle og smages til med salt og peber.
Kom fyldet på den ene halvdel af kagen/tærten og læg den anden halvdel på.
Smør kanterne med flødeost iblandet purløg og pynt den øverste halvdel med rejer, agurkeskiver, skinkeruller blå druer og appelsinskiver alt efter fantasi og behag.God frokost/frokostfest eller buffet.
Tarte Tatin
6 personer
Det skal du bruge:
🤩               Tarte Tatin med løg.

4 store løg,
2 spsk. olivenolie,
200 g. friske champignoner,
2 tsk. sukker,
50 g. valnødder,
100 g. daneblue,
250 g, butterdej.

Sådan gør du:

Skær de pillede løg i ringe og saute`r dem i olien. Rens og skær champignoner i skiver og hæld dem ved løgene sammen med sukker, salt og peber og steg videre i 5 min.
Put bagepapir i en form og hæld blandingen i. Drys med ost og nødder.
Læg nu udrullet butterdej over det hele som en slags dyne. Læg en form for pres på dejen og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. og fjern derefter presset og bag videre i yderlig 20 min.
Vend tærten ud på et fad up side down.
Server tærten lun, gerne med et glas portvin. Bon appetit.😮
Surrib
4 personer
Det skal du bruge:
😮                   Bedstes surrib.

350 g. nakkekam eller mager ribbensteg,
vand,
1 tsk.salt,
4-5 hele peberkorn,
½ tsk. sukker,
1-2 lauerblade,
6 husblas blade,
ca.5 spsk. eddike eller smag til.

Sådan gør du:

Skær nakkekam/ ribbensteg i passende skiver uden svær og læg dem i en gryde sammen med vand, eddike, salt og lauerbærblade,peberkorn og lad det hele koge mørt.
Suppen sies derefter og smages til med evt. eddike og krydderier og koges ind, til der er ca. 4 dl.
Husblas lægges i blød, knuges derefter for vand og tilsættes suppen sammen med ½ tsk. atamon.
Kødet lægges lagvis med lauerbærblade og hele peberkorn i en passende form eller skål og suppen hældes over.
Læg evt. et par skiver citron over som pynt og læg låg på skålen/fadet og stil det i køleskabet.
En lækker lille Sønderjysk sag til julefrokosten.
Gratinerede porrer
personer
Det skal du bruge:
🤩       Gratinerede porrer med skinke/ost

2-4 porrer, 
4 stk.kogt skinke,
50 g. flødeost,
2 skiver godt rugbrød,
3-4 spsk. revet ost,
persille.

Sådan gør du:

Rens porrerne og skær dem i ca. 10 cm. stykker uden alt for meget af det grønne og giv dem et let opkog i saltet vand.
De skal kun koges i ca.6 min. så de har( bid) endnu.
Lad dem dryppe godt af og tør dem med køkkenrulle.
Smør skinkestykkerne med et jævnt lag flødeost og pak dem omkring porrestykkerne, som lægges i et smurt ovnfast fad
Riv brødet og bland den revne ost i og drys over porrerne.
Sæt fadet under grillen indtil overfladen er let gylden og sprød ca.5 min.
Server retten med hakket persille og på evt. hjemmebagt rugbrød med smør.
Grill kebab
4 personer
Det skal du bruge:
                  Bedstes grill kebab.
500 g. filet eller mørbrad,
1 knust fed hvidløg,
½ tsk friskrevet ingefær,
½ tsk. gurkemeje,
½ tsk. stødt koriander,
½ tsk. spidskommen,
½ tsk peber,
1 sksk. groft salt,
1 spsk. citronsaft,
1 spsk. jordnøddeolie,
½ spsk. sesamolie,
8-10 træ grillspyd.

Sådan gør du:

Skær kødet i passende aflange skiver.
Bland krydderierne med olierne og læg kødet i blandingen tildækket og køligt mindst 1 time.
Grillspydene lægges i blød i vand mindst 20 min.
Kødet sættes på spydene og lægges på en alubeklædt bradepande og steges på grillen eller en ovn. Der vendes under stegningen ca.20 min.indtil kødet akkurat er gennem stegt.
Serveres med blandet salat og lune flutes med smør.
 
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE