Opskrifter
Lækkert bagværk

Sønderjysk rugbrødslagkage.
personer
Det skal du bruge:
         
            
Sønderjysk rugbrødslagkage.

3 æggeblommer
125g.sukker
125 g. revet rugbrød
2 spsk. kartoffelmel
½ spsk. kakao
½ tsk. hjortetaksalt
3 æggeblommer
75 g. hakket chokolade
75 g. finthakkede nødder

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser undtagen æggehvider, som piskes stive og vendes i tilsidst.
Fyldet fordeles i 2 lagkageforme og stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Mærk evt. efter med en tynd strikkepind.
Når bundene er afkølede kan man enten nedfryse til senere brug eller lægge dem sammen med abrikosmarmelade efter smag og stiftpisket flødeskum tilsat reven chokolade.
Pyntes med stiftpisket fløde og drysset med reven chokolade og nødder. Evt skiver af kiwifrugt eller anden frugt.

Appelsinkage
6-8 personer
Det skal du bruge:

           Appelsinkage.

25o g. smør
250 g. sukker
ca. 3 dl. 
3 æg
250 g. mel
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene 1 ad gangen under grundig omrøring efter hvert æg.
Bland melet med bagepulveret og fold det i dejen med let hånd.
Beklæd og smør en springform og hæld dejen heri. Sættes i en forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 min.
Bring 1½ dl. appelsinsaft,
1 dl. citronsaft,
125 g. sukker ca.1½ dl
i kog 1 min .
Prik huller i den bagte kage og hæld den kogte lage over og lad denne afkøle. Kagen kan fryse og bruges senere, hvis man har behov for dette.🤩

Bedstes rugbrød.
personer
Det skal du bruge:

😀          Bedstes hjemmebagte rugbrød.

Prøv at bage dit eget rugbrød. Det er slet ikke svært Du gør bare sådan :
1. dag
Her laves surdejen/ grunddejen:

3 store tsk.salt
1½ liter vand
750 g.hvedemel
400 g.groft rugmel
400 g. knækkede rugkerner
Hvis du kan få lidt surdej hos bageren , blandes det også i denne dej, som røres godt sammen og står tildækket i køleskabet 1 døgn.

Sådan gør du:

2. dag
Husk at tage en lille klat surdej af til næste gang, du vil bage. Strø med salt og put det i en lukket dåse.
Nu tilsættes den resterende dej:

½ liter vand
1 dl. sirup
750 g. groft rugmel
300 g. knækkede rugkerner

Ingredienserne blandes godt og hældes i en godt smurt stor form eller hvad man nu lige synes rugbrødet skal have form af.
Kan også bages i en springform, hvis brødet skal være rundt.
Brødet i formen pensles med et sammenpisket æg, drysses evt. med kerner af en slags og bages i en forvarmet ovn i vandbad ved 100 grader i ca. 1 time og derefter 1½ time ved 200 grader.
Mærk efter med en tynd strikkepind om den er bagt nok. Bagetiden kan afhænge af ovntype.

Det er altid en velkommen ting, at kunne servere frisk hjemmebagt brød til frokosten. 😮

Gode råd.
personer
Det skal du bruge:
 
                  Bedstes gode råd.

Hvis man er i besiddelse af en blondeform, er disse kager en herlig oplevelse.

½ pund smør
½ pund melis
3 æg
375 g. mel
125 g. kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt

Sådan gør du:

Ingredienserne blandes og rulles til en pølse, som stilles køligt. Gerne natten over.
Når kagerne skal bages , skæres rullen i skiver, som laves til små kugler og bages på et varmt smurt blondejern.
Afkøler og lægges i en lukket kagedåse.

Bedstefarkage.
personer
Det skal du bruge:

😘              Bedstefar med skæg.

250 g.smør
300 g.melis
400 g. mel
1 tsk. bagepulver
 4 æggeblommer
2½ dl mælk

Fyld :
225 g. æblemos eller anden marmelade.

Marenge :
4 stiftpiskede æggehvider,
250 g. melis drysses i lidt efter lidt under piskningen.

Sådan gør du:

Den blødgjorte smør røres hvidt med melis, og æggeblommerne tilsættes en efter en under omrøring. Melet blandes med bagepulver og sigtes i sammen med mælken. Røres sammen til en ensartet masse og fyldes i en smurt, meldrysset bradeform
( 30 gange 40 cm. )
Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader ca. 15 min.
Tages ud og der smøres den ønskede marmelade jævnt på kagen.
Den stiftpiskede marengemasse smøres ovenpå og kagen bages ca. 15 min. indtil marengen er gylden på overfladen.
😀

Kaffe-chokoladekage.
personer
Det skal du bruge:
  
🙂               Kaffe-chokoladekage.
150 g.smør
3 dl. sukker
3 dl. mel
2 spsk. cacao
1 spsk pulverkaffe
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
2 æg
trekvart dl letmælk
trekvart dl. kogende vand

Fyld og glasur :
6 spsk. blødt smør
6 spsk. sigtet cacao
4 dl. flormelis ( eller efter egen smag )
ca. 2-3 spsk varm kaffe

Sådan gør du:

 Rør det smeltede smør i dejen sammen med æg og mælk og til sidst det kogende vand.
Kom dejen i en velsmurt og raspdrysset form og sæt denne straks i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 min.

Glasur:
Smelt smør og lad det afkøle.
Bland sukker, mel, cacao, pulverkaffe, vanillesukker og bagepulver sammen i en stor skål.

Lad kagen afkøle og del den i to stykker. Smør den rørte glasur over i jævnt lag på den ene halvdel og læg forsigtigt den anden del over og smør også denne med glasuren.
Pynt evt. med mandelflager.
Kagen kan fryses med glasuren.

Børnebørnenes boller
personer
Det skal du bruge:

😉            Børnebørnenes fantasiboller.

Her kan børnebørnene/børnene være med til at bage boller.

3 dl. fingerlunt vand
25 g. gær
100 g. groft mel ( grahamsmel eller groft rugmel )
1 tsk. groft salt
1 spsk. olie
ca. 325 g. hvedemel
75 g. sesamfrø , hørfrø, solsikkekerner eller havregryn
1 æble skrællet og skåret i fine tern
1 dl rosiner eller 100 g. hakket chokolade

Sådan gør du:

Smuldr gæren i det fingerlune vand og tilsæt groft mel sammen med salt og olien. Tilsæt lidt efter lidt  hvedemel og ælt dejen godt, hvorefter de valgte fyldingredienser tilsættes.
Den sammenæltede linde dej stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
Dejen æltes nu godt igennem og trilles til 2  pølser som hver deles til 6 ensartede kugler. De formes til boller og sættes på bagepapir og efterhæver igen i ca. 30 min.

Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med frø, kerner eller havregryn og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 15-20 min.
Det skal lyde hult, når man banker på undersiden af bollerne.
Nydes med smør og eller selvvalgt pålæg. 🤭

Grovboller
1o personer
Det skal du bruge:

          Grovboller med mandler og chokolade.

25 g. gær
3 dl. mælk
2 spsk. smeltet smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
100 g. groft hvedemel ( fuldkornshvedemel )
100 g. havregryn
100 g. finthakket chokolade
100 g. finthakkede mandler
250 g. hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunken mælk, tilsæt smør, sukker, salt, fuldkornsmel, havregryn, chokolade, og mandler. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
 Ælt igen og form til 10 boller, som efterhæver på bagepladen i 30 min. og bages i en forvarmet ovn i ca.10 - 15 min. ved 200 grader.
Bollerne er gode både til ostebordet og morgenmad.🤩
Scones
16 personer
Det skal du bruge:

          Scones med kanel og hasselnødder.

200 g. hvedemel
50 g. finthakkede hasselnødder
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
25 g. sukker
½ tsk. salt
60 g. koldt smør
1½ dl. mælk
25 g. nøddeflager

Sådan gør du:

Bland mel, bagepulver, nødder, kanel, sukker, salt og hak smørret i. Rør mælken i og saml dejen med let hånd. Rul dejen ud  i 1 cm. tykkelse på et meldrysset bord og udstik den i 6 cm. tykke cirkler med et lille glas eller dejudstikker. Læg cirklerne på en smurt plade og pensel med mælk, drys med nøddeflager.
Bag sconesene i en forvarmet ovn i ca. 6 - 10 min. ved 200 grader, indtil de er gylne.
Velegnede til en kop kaffe eller ostebord. Portionen skulle række til ca. 16 stk.
Hindbærkage
personer
Det skal du bruge:

          Smovsekage med kokosmarengs.

140 g. smør/margarine
225 g. mel
250 g. sukker
4 æggeblommer
2 tsk. bagepulver
200-300 g. hindbærmarmelade
4 æggehvider
200 g. sukker
150 g. kokosmel
½ spsk kakao

Sådan gør du:

Pisk smør, sukker og æggeblommer godt sammen. Rør mel og bagepulver i og saml dejen med hænderne.
Tryk dejen ud i en smurt melet bageform ca. 25 gange 35 cm.
Fordel hindbærmarmeladen over dejen.
Pisk æggehviderne halvstive og kom sukkeret i og pisk helt stiv.
Vend kokosmel og kakao i og bred marengen over kagen.
Bages på midterste rille i en forvarmet ovn ca.45 min. ved 160 grader.
Kagen smager bedst næste dag, hvor man kan skære den ud i passende firkanter.😀

Lakridskager
personer
Det skal du bruge:

😀            Lakridskager ca.30 stk.

150 g.blødt smør
175 g. rørsukker
1 æg
1-2 tsk. lakridspulver
1 knivspids salt
275- 300 g. mel

Glasur:
1/4 tsk. lakridspulver
1-2 spsk. kogende vand
100 g. flormelis

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker til en cremet masse og pisk ægget i. Tilsæt lakridspulver og salt. Rør melet i og form dejen til ca. 30 små kugler.
Læg dem på en smurt bageplade med bagepapir og tryk dem en anelse flade med en gaffel.
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 12- 15 min.
Sæt de bagte kager til afkøling på en rist og bland imens glasuren til en passende konsistens, som smøres på kagerne.
Man kan også ælte lidt hakket chokolade i dejen.
Chokolade og lakridsblandingen i kagerne vil vække jubel hos børn og børnebørn.

Blåbærmuffins
4 personer
Det skal du bruge:

          Blåbærmuffins/ cup cakes.
( ca. 20- 22 stk. )

250 g. smør
250 g. sukker
 4 æg
300 g. mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 1/4 dl. mælk
75 g. hakkede nødder
125 g. frosne blåbær

Frosting :
150 g. smør
200 g. ost naturel/ mascapone
250 g. flormelis
1 tsk vaniljesukker
frugtfarve
2 spsk. varmt vand

Sådan gør du:

Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i et ad gangen.
Bland melet med bagepulveret og vaniljesukker og vend det skiftevis i dejen med mælken. Rør nødderne og de frosne blåbær i og fordel dejen i 20-22 smurte muffinsforme.
Bag kagerne i forvarmet ovn ved 175 grader på nederste rille i ca. 25 min.
Kagerne afkøles eller fryses. Før serveringen fyldes frostingen ovenpå med en dejtylle. Pyntes efter behag.
Brunsvigerbrød
??? personer
Det skal du bruge:
               Brunsvigerbrød
       Lidt ekstra til søndag morgen!

Dejen
25 g. gær
2 dl. lun mælk
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
550g. mel

Remonce
100 g smør
100 g brun farin
æg til pensling
Sådan gør du:

Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og kardemomme. Rør ægget i og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig og stil den til hævning et lunt sted i 40 min.
Rør smør og farin sammen til en ensartet remonce.
Rul dejen ud i 1,5 cm tykkelse og smør remoncen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og læg den i en smurt 1,5 l. brødform. Klip 6 snit i brødet,ca. 2 cm dybe og lad det efterhæve et lunt sted i 20 min.
Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 175 grader i 35 min.
Banankage
personer
Det skal du bruge:

                      Banankage       
                                        Svampet og lækker

3 æg

170 g sukker

2 tsk. vanillesukker

125 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

100 g margarine

300 g bananer


1 mellemstor banan vejer ca. 100 g. når den er skrællet!

Sådan gør du:


Smelt margarinen og bland alle ingredienser i undtagen bananerne.


Derefter moses bananerne og vendes i massen.

Kom kagen i en brødform/springform og bag kagen til den er gyldenbrun ( mærk eventuelt efter med en gaffel )

Bages ved 200 grader C varmluft i ca. 35 minutter.
Man kan blande grofthakket chokolade og appelsinkød i, og evt. pynte kagen med chokoladeglasur eller almindelig overtræk efter behag.

Rugbrødssmåkager.
140 stk. personer
Det skal du bruge:
                Sprøde rugbrødssmåkager.

200 g. ymerdrys
200 g. mel
100 g. havregryn
200 g. sukker
1 tsk. kanel 
2 tsk. natron
3 æg
200 g. smeltet smør.

Sådan gør du:

Bland alle delene sammen og sæt kagerne i små toppe på en beklædt bageform og bag dem ved 200 grader i 12 min.
Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en kagedåse, så de bevarer sprødheden.🤩
kokos- ananaskage.
personer
Det skal du bruge:
               Bedstes kokos ananas kage.
3 æg
175 g. sukker (ca.2 dl.)
75 g. smør
50 g. kokosmel (ca. 1½ dl.)
250 g.mel (ca.4 dl. )
1 tsk. bagepulver
50 g. chokolade
50 g. nøddekærner
4 skiver ananas
1 dl. ananassaft.

Sådan gør du:

Pisk æggene skummende med sukkeret, tilsæt smeltet smør og kokosmel.
Bland melet med bagepulveret og hæld det i sammen med de hakkede nødder og chokoladen samt terningskåret ananas og ananassaft.
Hæld massan i en smurt springform ca. 21 cm.i diameter.
Bag kagen på nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader i 40-50 min. alt efter ovntype. Mærk efter med en tandstikker.
Kagen kan med fordel fryses og serveres med chokoladeglasur eller glasur efter behag.😮
Lakridskage.
personer
Det skal du bruge:
😎                Lakrids/appelsinkage.

4 æg
200 g. sukker
1 usprøjtet appelsin
150 g. smør
3 tsk. lakridspulver
200 g. mel
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker skummende. Riv skallen af appelsinen og pres saften.
Bland mel, bagepulver og lakridspulver.
Vend appelsinskal og saft og melblandingen i æggeblandingen og hæld det hele i en velsmurt randform på ca.1½ l.
Kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader på nederste rille i ca. 50 min.
Lad kagen køle af, inden den vendes ud på et fad og evt. pyntes med chokoladeglasur.😀
Oreo lagkage.
personer
Det skal du bruge:
 😀                   Lagkage a`la Oreo.

200 g. smør
200 g.mørk chokolade
150 g. mel
50 g. kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 æg
275 g. sukker
1½ tsk. vaniljesukker. 

Creme :
200 g.blødt smør
400 g. flormelis
2-3 spsk. mælk
1½-2 tsk.vaniljesukker
1 knsp. salt.

Glasur :
1½ dl. piskefløde
150 g.mørk  hakket chokolade
15 g. smør.

Sådan gør du:

Til bundene smeltes chokolade og smør.
De tørre dele sigtes sammen.
Æggene piskes med sukkeret og vaniljesukker til en tyk creme.
Melblandingen tilsættes chokolade/smør blandingen og fordeles i to springforme ( 22 cm. )
og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 35 min.

Cremen piskes godt sammen med en el pisker til den er luftig og fløden der gives et let opkog blandes med chokoladen og hældes over de afkølede bunde. Der kan gemmes lidt creme i en sprøjtepose til  evt. dekorering.
De to bunde smøres med cremen og lægges sammen.

Glasuren fordeles over den sammenlagte lagkage og pyntes evt. med lidt chokoladeovertræk fra en sprøjtepose.
Kagen stilles kæligt mindst 1 time.
Bundene kan fryses uden creme og glasur.
Denne lagkage kan meget vel skabe jubel hos alle Oreo kiks elskere. Bon appetit.
Brunsviger
4 personer
Det skal du bruge:
                    Bedstes brunsvigerkage.

250 g. mel
40 g. smør
ca. 1½ dl. mælk
1 æg
1 tsk. salt
25 g. gær
6 dl. brun farin
125 g. smør
kanel.

Sådan gør du:

Hak smør ud i mel og salt og ælt sammen. Mælken lunes og gæren opløses heri og kommes i dejen sammen med ægget. Det æltes godt sammen og stilles til hævning 1 time.
Dejen slåes let sammen og hældes i en smurt springform eller anden form. Smør, kanel og farin røres blødt sammen og smøres på dejen.Lav små fordybninger. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.
Nydes lun eller kold efter behag.
Kokoskage
personer
Det skal du bruge:
                Kokosbamsekage.

400 g. sukker
6 æg
100 g. smør
400 g. mel
175 g. kokosmel
1 spsk. bagepulver
3 dl. mælk.

Sådan gør du:

Pisk æggene med sukkeret til det er skummende.
Hæld smeltet smør og mælk i, under kraftig omrøring. Bland mel og bagepulver og vend det i æggeskummet. Tilsæt kokosmel og bland til ensartet konsistens.

Hæld dejen i en smurt form evt. bamseform og bag i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 45 min. til kagen er gennembagt. Mærk efter med en tandstikker.

Vend den afkølede kage på et fad og drys med flormelis og kokos. Lav øjne af svesker og mund af rosiner eller af chokolade.😀
Honningkage
personer
Det skal du bruge:
🤩               Bedstes honningkage.

4 æg
200 g. sukker
250 g. mel
250 g. honning
100 g. smør
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt nelliker
½ tsk. stødt ingefær
en anelse stødt peber.

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer skummende og kom afkølet smør og honning i.
Bland mel og krydderier med bagepulver og vend det i massen.
Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt i dejen.
Smør en form og kom dejen i.
Kagen bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 150 grader i ca.45 min. Mærk efter med en træpind.
Som glasur på den afkølede kage kan du bruge :
Smeltet chokolade rørt i 2 spsk. smør og derpå evt. kagepynt.
Amerikansk banankage.
personer
Det skal du bruge:
                    Jans´ banankage.

300 g.mørk farin
2 dl. olie
4 æg
275 g. mel
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
3 bananer
1 dl. rosiner
35 gr.valnødder.

Sådan gør du:

Farin og olie røres sammen og æggene røres i et ad gangen.
Mel og de andre tørre dele vendes i sammen med rosiner og de finthakkede valnødder.
Bananerne moses og kommes i dejen og røres godt sammen.
Dejen fordeles i jævnt lag i en smurt og meldrysset form ca.20 gange 30 cm. stor.
Bages i forvarmet ovn ved 180 grader ca.30 min. alt efter ovntype.
Den afkølede kage påføres et jævnt lag glasur af :
100 g. flødeost naturel evt. Philidelphia, 125 g. smør helst Lurpak, 1 tsk vanillesukker, 250 g.flormelis, som røres godt sammen med en dråbe citron.Man kan tilsætte glasuren frugtfarve alt efter smag , behag og humør.
   Bon appetit !😀
 
Chokoladelagkage
personer
Det skal du bruge:

                Lagkage med solbærmousse.

150 g. mørk god chokolade
150 g. smør
200 g. sukker
2 æg
240 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver.

Solbærmousse :
2½ dl. fløde
150 g. solbær
1½ pasteuriserede æggehvider
120 g. sukker
4 blade husblas.

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker sammen til en lys masse og rør æggene i.
Bland mel og bagepulver og kom den i dejen sammen med smeltet chokolade, rør godt sammen og kom dejen i en smurt springform eller hjerteform.
Bages i forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 200 grader.
Kagen afkøler under et fugtigt viskestykke og deles i to stykker og den ene bund lægges på bunden af springformen.

Solbærmoussen:
Blend solbærene og pisk fløden stift og bland sammen. Den udblødte og smeltede husblas hældes i under omrøring.
Æggehviderne piskes stive sammen med sukker og vendes i solbærmassen.
Fordel moussen på den ene bund og læg den anden over.
Kagen stilles køligt og dekoreres evt. med smeltet chokolade.
Giftkage
personer
Det skal du bruge:
🙂                 Mors giftkage.

250 g. smør
250 g. sukker
250 g. mel
3 æg
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1½ dl mælk
1 spsk.mandelessens
3 spsk. grøn frugtfarve.

Sådan gør du:

Smør og sukker piskes skummende. Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og kommes i skiftevis med mælk.
Frugtfarven og mandelessensen tilsættes og blandingen kommes i en smurt, melet bradepande.
Kagen bages i forvarmet ovn ved ca.200 grader i 20-30 min.
Mærk efter med en træpind.
Den afkølede kage overtrækkes med chokoladeglasur eller smeltet chokolade.
Bon appetit.😀
Marskage
personer
Det skal du bruge:

              Marskage.

4 mars barer
50 g. smør
½ tsk. salt
5 dl. rice crispies
150 g. chokolade 


Sådan gør du:
Smelt mars og smør over vandbad.
Hæld saltet over crispiene og bland med den smeltede marsblanding.
Placer en passende størrelse bagering på bagepapir og smør den sammenrørte blanding inden for ringen.
Stil kagen i køleskabet et par timer og overhæld den med smeltet chokolade.
En himmelrigsmundfuld for slikmunde.
Bagt æblekage.
personer
Det skal du bruge:

 Bedstes æblekage

125g. sukker
125 g. smør
1 tsk.bagepulver
1 tsk. vanillesukker
125 g. mel
3-4 æbler 
2 æg
½ dl.mælk
sukker/kanel blanding.

Sådan gør du:
Skær æblerne i små bådskiver og lad dem trække i en sukker/kanel blanding.

Rør smør og sukker til en luftig blanding, pisk æggene.
Melet blandes med bagepulver, vanillesukker og kommes i smør/ sukker blandingen sammen med de piskede æg og mælken.
Det hele røres nu sammen og hældes i en smurt springform på ca.22 diameter.
Æblebådene lægges nu i et pænt lag ovenpå dejen og den tiloversblevne saft/ sukkerblanding fordeles ovenpå.
Kagen bages i en forvarmet ovn på ca. 180-200 grader, alt efter ovntype i ca. 20-30 min. Mærk efter med en tynd træpind.
Den færdige kage nydes med flødeskum eller cremefraiche.
Boller med ost og gulerødder
personer
Det skal du bruge:

Boller med ost og gulerødder.

50 g gær,

5 dl mælk,

1 tsk. salt,

 2 spsk. honning,

2 spsk. olie,

1 dl. hørfrø,

1 dl. revet ost,

2 gulerødder,

600 g.mel.

Sådan gør du:
Rør gæren ud i lunken mælk og tilsæt hørfrø, osten, groftrevne gulerødder, honning og olie. Ælt melet i lidt ad gangen til dejen slipper skålen.
Sæt til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Ælt dejen igennem og del til ca. 24 boller og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Pensel bollerne med sammen pisket æg og bag i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 10 minutter alt efter ovn type.
Bollerne er særdeles velegnede til at fryse og varme op.
Nydes med smør eller andet efter smag.
God fornøjelse.
Scones med kartofler
personer
Det skal du bruge:
                   Scones.
   
200 g. kogte kartofler,
175 g mel,
1½ tsk. bagepulver,
25 g. smør,
2 æg,
125 g. cremefraiche.

   
   
Sådan gør du:
Mos kartoflerne, enten skrællede kogte eller kogte pilkartofler ( jeg bruger pilkartofler, for jeg synes, de smager bedst ) alt efter smag.
Bland mel og bagepulver og smuldre smør i .
De sammenpiskede æg blandes med mosen og cremefraiche trykkes i.
Dejen æltes sammen og rulles ud på et meldrysset bord.
Brug et glas på 6 cm. i diameter til at udstikke ca. 8-10 scones og læg dem på bagepapir.
De små sconescirkler pensles med sammenpisket æg og drysses med groft salt.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
Afkøles og nydes lune med smør eller andet efter eget valg.🙂

Rom kugler
personer
Det skal du bruge:
              Hjemmelavede romkugler.

1 mazarintærte,
1 hindbærroulade,
3-4 spsk. romessens,
2 spsk. kakaopulver,
3 spsk. syltetøj ( hindbær eller jordbær ) .
Sådan gør du:
Mos og ælt mazarintærte og roulade godt sammen og tilsæt alle ingredienser til en fast masse.
Brug gerne håndmixer og tril til kugler og rul dem i krymmel efter smag.
Stil kuglerne køligt i plast dåse.
Chokoladekage med daim.
personer
Det skal du bruge:
          Choko/Daim kage.

2 æg,
4 stk. Daim bar,
125 g. margarine,
150 g. sukker,
1 tsk. bagepulver,
2 spsk. kakao pulver,
1 tsk. vanille sukker,
150 g. mel,
1 dl. mælk.

     
Sådan gør du:
Del blomme og æggehvider for sig og pisk æggehviderne stive.
Æggeblommer og sukker piskes sammen og blandes med den smeltede margarine .
Bland kakao, vanillesukker og bagepulver i massen.
Rør skiftevis mel og mælk i til en jævn dej.
De stiftpiskede æggehvider vendes i sammen med hakket Daim stykker og kommes i en smurt form.
Kagen bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca.20-25 min.Mærk evt. efter med en træpind.
Den endnu lune kage overdrysses med finthakket chokolade som smelter på kagen til en chokolade glasur. 😀
Stenalderbrød
personer
Det skal du bruge:

                 Bedstes stenalderbrød.


100 g. græskarkerner
100 g. solsikkekerner
100 g. mandler,      
100 g. valnødder,
100 g. hørfrø,
100 g. sesamfrø,
100 g. finthakkede gulerødder  
100 g. finthakket spinat
1 dl. rapsolie,
2 tsk. salt.
5 æg         


   
Sådan gør du:
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres godt sammen.
Hældes i en sandkageform foret med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i 1 time.
Kan varmt anbefales til en evt. kur med fedtfattig pålæg eller æg.
Kan spises alene uden pålæg eller med smør eller andet.
Kan opbevares 1 uge i plastikpose i køleskabet.
Prøv det.!🙂
Sunde boller
personer
Det skal du bruge:


Boller med hvid hvede.

            

50 g. gær
1 dl. vand
1 æg                   
2 spsk. sukker                  
250 g.( ca. 4 dl )Hvid hvedemel                   
225 g. ( ca. 3½ dl.)hvedemel                  
2 små kopper finthakkede gulerødder
2 spsk. flydende margarine
½ tsk. salt.  

                 


Sådan gør du:
Ælt alle ingredienser sammen til en lind dej og lad den hæve i ca. 30 min.
Slå dejen ned og tril til boller ca.12 stk. og lad dem efterhæve i ca.20 min.på bageplade med bagepapir.
Hæld kogende vand i bradepanden og pensel bollerne med vand eller kaffe.
Bag bollerne på øverste rille i ca.15-18 min. alt efter ovntype.
God appetit 

Æblecheescake
personer
Det skal du bruge:
150 g.digestive kiks, 75 g.smør, 250g. light flødeost naturel, 200g. cremefraiche, 3 æg, 1 dl. sukker, 1 tsk. vanillesukker, 2 æbler, 2 tsk. kanel, 1½ dl. piskefløde, 3 spsk. sukker, 3 spsk. sirup, 2 spsk. smør.

Knus kiksene fint. Smelt smør og bland med kiksene og tryk dem flade i en springform. Bag i en 180 grader varm ovn i ca.6 min.
Bland flødeost og cremefraiche og tilsæt sukker og vanillesukker og hæld over den bagte bund.
Rens og skræl æblerne og skær dem i små tern, som kommes i en plasticpose med kanel så blandingen bliver jævnt fordelt. Strø æblestykkerne over fyldet. Rør en topping af: 50g. smør, ½ dl. sukker, saften af ½ citron, 1tsk.vanillesukker, 1½ dl. mel og bland godt sammen til en grynet masse. Bag yderligere i ca.30 min. til blandingen er stivnet.
Karamelsovsen blandes i en gryde. 1½dl. fløde, 3spsk. sukker, 3spsk sirup, 2spsk. smør under omrøring og hældes over kagen ved serveringen.
Sådan gør du:
      Boller med Fyld.🤭
50 g gær, 4 dl. mælk, 1 æg, 1 tsk. kardemomme, 1 dl. sukker, ½ tsk. hjortetakssalt, 12 - 13 dl mel, 125 g. smør, ½ tsk salt.

Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, hjortetaksalt og halvdelen af melet. Tilsæt den blødgjorte smør og rør det hele sammen.
Tilsæt langsomt resten af melet og salt. Arbejd det godt sammen til en smidig dej, og stil den til hævning i mindst 1 time.
Dejen delen nu i mindre små boller, som lægges på bagepapir og efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med øg og bages i forvarmet ovn på midterste rille og bages ca. 7 - 8 min.
Bollerne afkøles og kan fyldes med:
100 g.smør, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kakao, 1 dl. karamelsovs og 1½ dl. finthakkede daimkugler.
Fyldet røres godt sammen og skær toppen af bollerne og lav en lille udhulning i bollerne, hvori fyldet kommes i.
Man kan fylde ekstra op med en creme af pisket fløde og lidt karamelsovs og drysses med daim. Låget lægges på og drysses med flormelis.
Disse bolle vil vække jubel hos børnene/ børnebørn.🤩
Klejner
30 stk personer
Det skal du bruge:
             Farmors klejner.
2 æg, 125 g. smør, 125 g. sukker, 1½ dl.piskefløde, 1 tsk. hjortetaksalt, 450 g. mel, 1½ revet citronskal, evt. 1 tsk. kardemomme ( kan udelades ). 1000 g. palmin eller svinefedt.


Det hele æltes godt sammen og stilles i køleskabet et døgn.
Næste dag drysser du mel på bordet og ruller dejen meget flad ca. 5 cm. tynd.
Skær dejen i lange strimler, som drejes i rudeform og fold den ene spids i en knude.
Klejnerne steges i 170- 180 grader varmt palmin i ca. 2 min. på hver side.
Man kan drysse de lune klejner med sukker.
Opbevares i tørre kage dåser. God jul
Sådan gør du:
Chokoladeruder
personer
Det skal du bruge:
Mors chokolade ruder.
100 g. mel, 50 g. sukker, 1 spsk. kakao,1 tsk. vanillesukker, 75 g. margarine, 1 tsk. bagepulver, 1 sammenpisket æg.
Bland alle delene sammen med det halve af det sammen piskede æg og rul dejen i en lang rulle, som deles i to og trykkes flad, da bagepulveret ellers får den for høj og blød.

De to fladtrykte ruller lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og smør med resten af sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bages i forvarmet ovn på ca.180 grader i ca. 12 min.
Skær rullen ud i rudeformede småkager.😀

Sådan gør du:
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE