Opskrifter

Lækre desserter
Chokoladekage.
4-6 personer
Det skal du bruge:
                               
          Chokoladekage med flødeost.

200 g. grove kiks evt. digestive
75 g. smeltet smør
300 g. flødeost naturel
200 g.mørk shokolade i stykker
3 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider pisket i skum
mynteblade til pynt

Sådan gør du:

Beklæd en springform med husholdningsfilm.
Knus kiksene fint og rør med smeltet smør. Læg kikseblandingen i formen og tryk godt sammen. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Smelt ligeledes den opblødte husblas i en skål over vandbad, Chokoladen blandes med flødeosten ,smeltet husblas og stiftpiskede æggehvider, som fyldes over kiksene i formen.
Stilles i køleskabet mindst 2 timer
Ved serveringen kan pyntes med friske mynteblade efter behag.😀
Cheesecake.
6 personer
Det skal du bruge:

🙃           Kærlig cheescake.

125 g. Digestivekiks,
50 g. smør,
150 g. jordbær/ hindbær efter behag,
200 g. flødeost,
125 g. græsk youghurt,
100 g. sukker,
1 spsk. mel,
1 økologisk citron ( fintrevet skal og saft ),
2 æg
75 g. jordbær/ hindbær,
½ dl. vand
1 spsk. sukker,
1½ blad husblas.

Sådan gør du:

Tænd oven ved 160 grader.
Knus kiksene og rør smør i. Pres det ud i en smurt hjerteform eller springform og bag i ovnen ca. 10-12 min. til overfladen er gylden.

Blend bærrene med flødeosten og youghurt tilsat sukker, mel , citronsaft og skal samt æg.
Hæld blandingen over kikseblandingen og sæt den tilbage i ovnen, til cremen er stivnet ca. 45 min.Tjek med en tandstikker, om cremen er gennembagt.
Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet et par timer.
Kom frosne bær i en gryde sammen med vand og sukker og damp dette i 5 min.
Si saften , der skal være 1 dl. tilsæt vand, hvis der ikke er nok.
Knug den opblødte husblas og smelt den i saften. Lad den køle af og fordel den over kagen, som stilles i køleskabet indtil serveringen.
Tag så kagen ud af formen og pynt med friske bær og smør evt kanten med chokolade inden servering.😀
En lækker afslutning på en dejlig middag.
Dessertpirogger.
8 personer
Det skal du bruge:

 🙂          Dessertpirogger.

1 pk butterdej,
1 dåse ferskner,
2 spsk. ribsgele,
50 g. marcipan,
1 æg til pensling,
1 spsk. perlesukker.

Sådan gør du:

Rul butterdejen ud og udstik 8-10 cm. store cirkler.
Skær fersknerne i både og læg en båd på den ene halvdel af cirklerne sammen med lidt marcipan og ribsgele og fold den anden halvdel over.
Klem kanterne og pensel med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og bag piroggerne ved 200 grader i ca. 15 min.
Server med is, fersken og lidt ribsgele.
Appelsinmousse
6-8 personer
Det skal du bruge:

🙃          Luftig appelsinmousse.

Saft og skal fra 1 økologisk appelsin,
8 dl. kraftig appelsinjuice,
2 past. æggehvider,
2 dl. piskefløde,
1½ dl stødt melis,
1 spsk. vanillesukker,
1-2 spsk. portvin,
12 blade husblas.

Sådan gør du:

Læg husblas i blød i koldt vand min. 10 min.
Bland saft, juice, appelsinskal, sukker, vanillesukker og evt. portvin.
Kram husblas fri for vand og smelt den i et par skefulde appelsinsaft og rør den i det blandede saft. Lad det køle indtil den bliver geleagtig.
Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og pisk geleen op med flødeskum og vend de stiftpiskede hvider i.
Hæld fromagen i en skyllet skål og stil i køleskabet i mindst ½ time.
Server moussen med mandelflager drysset over.🙃
Syltede nødder med rom
??? personer
Det skal du bruge:

           Syltede nødder med rom.
Rigtig lækkert til ostebordet eller over en sprød salat!

300 g   hasselnødder
200 g   sukker
2 dl.     appelsinsaft
1 dl      brun rom

Sådan gør du:

Rist nødderne ved 200 grader i 8 min. og gnid den brune skal af med et rent viskestykke.
Smelt sukkeret og lad det blive let gyldent. Kom appelsinsaften ned i sukkeret og lad det koge op til karamellen er opløst. Tilsæt rom og nødder og lad det koge med i 5 til 10 sekunder.
Hæld nødder og sirup på skoldede glas og server til en god ost.
Solbærlikør
personer
Det skal du bruge:
 🤔                     Hjemmelavet solbærlikør.

1 kg.velmodne solbær, 
800 g.sukker,
1 dl.snaps eller vodka,
1 flaske rødvin.
Sådan gør du:

Skyl forsigtigt solbærrene og lad dem afdryppe.
Læg bærrene lagvis med sukker i en krukke eller et stort sylteglas. Hæld snaps/vodka og rødvin ved og luk glasset eller krukken. Stilles i køleskabet mindst 4-5 dage og rør ofte rundt i krukken, så bærrene knuses og sukkeret opløses.
Efter de 4-5 dage hældes blandingen gennem en sigte med klæde og lad det dryppe af.
Tilsæt konserveringsmiddel efter anvisning på pakken og hæld " likøren " på rene skoldede flasker, som opbevares køligt.
Denne likør er et skønt følgeskab til en god dessert.😀
Limelikør.
personer
Det skal du bruge:
                    Hjemmelavet limelikør.

6 usprøjtede limefrugter,
2½ dl. vand,
300 g. rørsukker,
4 dl. vodka.
Sådan gør du:

Riv limeskallerne i strimler og kog den med vand og rørsukker til sukkeret er opløst og lad det afkøle.
Pres saften af limefrugterne og bland det i sukkerlagen sammen med vodkaen.
Hæld likøren på rengjorte og skoldede flasker og opbevar dem på køl.🙃
Pæretærter
4 personer
Det skal du bruge:
                   Små pæretærter.

2 plader butterdej,
2 pærer,
1 spsk. sukker,
1 tsk. kanel,
lidt revet marcipan.

Sådan gør du:

Del de 2 butterdejsplader i 4 dele , læg dem på smurt bagepapir,og fordel reven marcipan på de 4 dele.
Skræl pærerne, halver dem, fjern kærnehuset, læg dem på butterdejspladerne med den runde side opad og snit denne let halvvejs i skiver uden at skære dem helt igennem.
Drys med sukkerkanel blandingen og bages i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 min.
Serveres lune med is, flødeskum eller cremefraiche alt efter behag.
Bon appetit.
Bailey fromage
6 personer. personer
Det skal du bruge:
6 æg, 200 g.sukker, 1 dl. bailey likør, 8 husblas, lidt appelsinsaft, ½ l.fløde.
Hæld sukkeret i en skål og pisk æggene i et ad gangen til der er en hvid masse. Bailey likør tilsættes sammen med appelsinsaft.
Husblas udblødes i vand og smeltes. Kommes i massen under omrøring.
Fløden piskes stiv og vendes i massen.
Hæld straks den sammenblandede masse i serverings glas og pynt med med reven chokolade og evt. appelsin skiver.
Stilles koldt indtil servering.
Bon appetit.
Sådan gør du:
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE