Opskrifter

Lækre hovedretter
Marineret grillet svine/oksemørbrad.
4-6 alt efter mørbradsstørrelse. personer
Det skal du bruge:

          Marineret grillet svine/oksemørbrad

Saft og revet skal af en appelsin, 
2 knuste fed hvidløg,
2 spsk.sojasovs,
olie,
salt og peber.

Marinade af:
2 spsk. hvidvinseddike,
2 spsk.vand,
4 spsk. olie,
1 spsk honning,
½ finthakket rødløg,
salt og peber.

Sådan gør du:

Afpuds mørbraden og rør marinaden sammen og hæld delene sammen  med mørbraden i en pose og læg den i køleskabet i mindst 2 timer.
Tag kødet ud af posen og dup den tør. Gem marinaden.
Pensel mørbraden med olie og krydr med salt og peber.
Grilles over gløder i 12-18 min. ialt mens den vendes jævnligt.
Kog marinaden i 5 min. og server den til kødet.

Server en salat til bestående af:
250 gr.kogte pastapenne, 2 røde peberfrugter i tern, 1 squash i tern, 1 stort rødløg i tern, olie, salt og peber.🤩
 
indbagt kalvefilet med pasta og salat
8 personer
Det skal du bruge:

🙂           Indbagt kalvefilet med pasta og salat.

1½ kg. kalvefilet,
250 g. hakket kalvekød,
10 soltørrede tomater,
2 fed hvidløg,
6-8 blade salvie,
1 spsk. olivenolie,
2 æg,
2 spsk. cremefraiche 38 %,
salt, friskkværnet peber,

Pasta og salat:
500 g. frisk båndpasta, vand, salt,
100 g. rucolasalat,
1½ dl. cremefraiche 38 %,
50 g.smør,
5 salatløg ,
5 røde peberfrugter,
½ dl. balsamicoeddike,
2 spsk. olivenolie.

Sådan gør du:

Varm en stor pande og brun fileten godt hele vejen rundt. Læg den på et stykke bagepapir, der er stor nok til at fileten senere kan samles og pakkes ind.
Hak tomaterne og pillede hvidløg i små terninger. Snit salviebladene i strimler og rist det i 2 min.De må ikke blive brune.
Ælt det hakkede kød med krydderurterne, æg og cremefraiche og tilsæt salt og peber.
Fordel kalvefarsen omkring fileten. Pak det ind i bagepapiret, så det lukker tæt til. Sæt stegen i ovnen på næstnederste rille ved 180 grader og lad den stege i 1½ time. Vend den engang under stegningen.
Tag stegen ud og lad den hvile i 30 min. Lige inden serveringen sættes den i ovnen ved 200 grader i 12 min.
 
Skær peberfrugterne i tern og løg i både. Blancher peberfrugterne i letsaltet vand i 1 min. køl dem af i koldt vand og tør dem i køkkenrulle.Bland løg og peberfrugter med eddike og olie.
Kog pastaen.
Smelt smør og rør cremefraichen imellem.
Snit rucosalaten let og kom den i blandingen.
Vend pastaen heri og anret den rygende varm under kødet.
Server  lune flute eller ciabattabrød hertil.

Bagte rødspættefileter med appelsin.
personer
Det skal du bruge:

🙂           appelsinbagte rødspættefiletter.

350 g. rødspættefiletter
15 g. smør 
salt og peber
2 usprøjtede appelsiner
1 knivspids stødt cayennepeber eller chili
Sådan gør du:

Krydr filetterne med salt og peber. Rul dem sammen og læg dem på en smurt ovnfast form.
Drys cayennepeber eller chili over sammen med fintrevet appelsinskal.
Skær appelsinerne fri for den hvide hinde og læg frugtkødet ved fisken i pæne skiver og pres lidt appelsinsaft over.
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
Server retten med broccoli og ris, bulgur eller små fine kartofler overhældt med lidt smør og persille.😀
Kyllingevinger
1 personer
Det skal du bruge:

😮          Kyllingevinger i sur-sød sauce.

Denne portion er til en person. Man kan bare doble op.
400 g. kyllingevinger,
1 spsk. vindruekerneolie,
1 lille porre i ringe,
1-2 fed hvidløg,
1 tsk. finthakket ingefær,
1 spsk. mild vineddike,
2 spsk. sojasauce,
2 dl. hønsebouillon,
3 spsk. sød chilisauce,
½ tsk. majsstivelse.
Sådan gør du:

Brun vingerne i olien. Tilsæt porreringene og vend det godt sammen. Tilsæt hvidløg, ingefær, eddike, soja og bouillon og lad retten simre under låg til kødet er mørt, ca. ½ time.
Smag til med chilisauce og jævn retten med majsstivelse.
Server retten med ris og drys med hakkede ristede mandler😲
Gullaschsuppe.
4 personer
Det skal du bruge:

😲           Gullaschsuppe med rødbeder.

400 g. oksekød i strimler, 
1 spsk. raps- olivenolie,
2 hakkede løg,
2 hakkede peberfrugt,
500 g.rødbeder,
1/4 selleri,
1 stor dåse koncentreret tomatpure`,
2-3 tsk. paprika,
2 fed pressede hvidløg,
1 tsk. stødt kommen,
1½ l. vand eller bouillon,
300 g. skrællede kartofler i tern.
Salt.
Sådan gør du:

Varm olien op i en gryde og svits løg og kød.Kom de groftrevne rødbeder og selleri i og rør dem sammen. Tilsæt nu peberfrugter, tomatpure, paprika, hvidløg, kommen og vand/bouillon og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad retten simre ca. 15 min.under låg. Tilsæt så kartoffeltern og lad det simre endnu ca. 15 min. indtil kartoflerne er møre.
Smag suppen til med salt, peber, paprika eller kommen.

Suppen serveres i skåle med en skefuld syrnet fløde eller cremefraiche og et drys persille.
Giv groft brød eller grovboller til.😎
Små benløse fugle
4 personer
Det skal du bruge:
                Benløse småfugle.

500 g. hakket oksekød,
2 spsk. rasp,
1 æg,
ca. 1 dl. mælk,
lidt hakket persille,
1-2 hakkede løg,
1-2 fed presset hvidløg ( kan udelades ),
salt og peber,
8 skiver bacon.

Sådan gør du:

Bland kødet med alle ingredienserne og lad det hvile i køleskabet mindst 15 min.
Bred derefter baconskiverne ud og fordel farsen herpå, hold sammen med trætandstikkere.
Steg de små fugle i olie på en pande i ca. 10-12 min.
Panden kan koges af med fløde, smages til med rødvin, salt og peber og jævnes let.
Server retten med kartofler, tyttebær og eller salat.🤩
Forloren and
6 personer
Det skal du bruge:
            Forloren and med waldorfsalat.

2 svinemørbrader,  
2 æbler,
10-12 stenfrie svesker,
2 dl. bouillon,
2 spsk. smør,
2 dl. fløde.



Waldorfsalat
½ knoldselleri ca. 300-400 g.
200 g. stenfrie vindruer,
2 æbler,
35 g. valnøddekerner,
2 dl. cremefraiche,
2 dl. piskefløde,
½ spsk.sukker,
1 knivspids salt.


Sådan gør du:

Rens og befri mørbradene for sener,  flæk dem halvvejs på langs og bank dem let flade med hånden.
Drys med salt og peber og læg æbletern og svesker på den ene mørbrad.
Læg den anden ovenpå og bind dem sammen med kødsnor. Drys oversiderne med salt og peber og brun " anden " let på alle sider.
Dæmp for varmen og hæld bouillon ved. Lad den simre i et kvarter under låg. vend anden og lad den yderlig simre i 15-20 min.
Kødet tages op af gryden og hviler mens sovsen tilberedes af suppen med fløden og meljævning. Smages til med salt, peber og ribsgele`.
Skær anden i skiver. Læg dem i et fad og hæld sovsen over og stil den lunt. Server waldorfsalat og kartofler til.


Waldorfsalat.

Riv sellerien fint, skær vindruerne i halve, æblerne i små tern og hak valnødderne fint.
Pisk fløden stift og bland cremefraichen og alle ingredienserne sammen.
Smages til med salt, sukker og hældes i en skål.
Bon appetit.😀
Lakridskylling
4 personer
Det skal du bruge:
                    Kylling med lakrids.

4 stk. kyllingebryst,
4 stk. lakridsrod,
50 g. smør,
50 g. smuttede og hakkede mandler,
½ l. tomatsovs.

Sådan gør du:

Start med at tilberede marinaden af tomatsovs, smør og de hakkede mandler.
Lav evt. et hul i kyllingebryste stykkerne med et grillspyd og stik lakridsroden igennem hullet i hvert stykke.
Læg kyllingestykkerne i lagen og lad det trække i køleskabet i mindst 3-4 timer.
Tag lakridsroden ud. (Den kan med fordel tygges under tilberedningen eller efter måltidet.)
Krydr derefter stykkerne med salt og peber og steg dem i smør på en stegepande i ca. 8 min. indtil de er gennemstegte på begge sider.
Drys med hakkede mandler og server med kartofler og tomatsovs og evt. bønner.
Bon appetit.🙂
Luxuskoteletter
4-5 personer
Det skal du bruge:
🤩             Bedstes luxuskoteletter.

4-5 koteletter,
½ kg. kartofler,
4 løg,
250 g. champignon,
4-6 tomater,
250 g. ærter,
50 g. smør,
4-5 skiver bacon,
3 dl. fløde,
1½ dl.tomatpure,
1 fed hvidløg,
salt og peber.
Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
 Læg kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad, drys med salt og peber.Bland fløden og tomatpureen og hæld det over kartoflerne.
Skær løgene i fine skiver og hvidløget i små stykker, som arrangeres over kartoflerne.
Bank koteletterne let og krydr dem, hvorefter de lægges ovenpå løgblandingen. Læg så baconskiverne ovenpå og sæt fadet i en varm ovn ved 180 grader i ca. 1 time.
Fordel ærterne, tomatskiver og skiveskårne champignon over baconskiverne sammen med smør i små klatter og stil fadet ind i ovnen igen i yderlig 10 min. ved 180 grader.
Kan med fordel serveres med lune flutes.
Bon appetit.

Nakkefilet a la pulled pork.
4 personer
Det skal du bruge:

            Pulled nakkefilet.

1 kg. nakkefilet
2 store løg
3-4 fed hvidløg 
ca. 1 liter vand
salt og peber
4 store burgerboller
Bbq marinade
   

Sådan gør du:

Krydr fileten med salt og peber og læg den i et ovnfast fad.
Skræl løg og hvidløg groft og put dem i fadet sammen med vand.
Stil fadet i ovnen ved 110 grader i ca.7-8 timer.
Imens tilberedes marinaden af:
1 dl. olivenolie,
1-2 fed pressede hvidløg, ½ dl. ketchup, 2 toppede spiseskefulde brun farin, ½ tsk. chili pulver, 2 spsk. Soya, 1 spsk paprika, 2 spsk. eddike, ( evt. æbleeddike ), salt, peber og friskpresset ingefær.

Når stegen har stegt tiden ud, afkøles den ca. 30 min. og overhældes med halvdelen af den færdigblandede marinade og grilles i ovnen indtil marinaden er karameliseret.
Resten af marinaden hældes over og og smages til med salt og peber.
Stegen kan nu trækkes i strimler med et par gafler og serveres i burgerboller.. Man kan servere coleslav til.
Bon apetit.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE