Opskrifter

Lækre forretter
Kaviarrand
6-8 personer personer
Det skal du bruge:
🙂                          Kaviarrand.

6 udblødte husblas
4 hårdkogte æg
2-3 tsk. fint revet løg
2½ dl.Cremefraiche
2 spsk mayonnaise
100 g. hakkede rejer
100 g. kaviar
2 dl. fløde


Sådan gør du:
Fløden piskes stift og alle ingrediencerne blandes og smages til med salt og peber og lidt citronsaft.
Husblas smeltes i lidt citronsaft og hældes i tynd stråle i kaviarblandingen mens der roligt røres, så den fordeles jævnt.
Hældes i en smurt randform og stilles tildækket i køleskabet. Kan laves dagen før man skal bruge den.
Pyntes med rejer og citronskiver.

Hertil kan man servere en hjemmelavet dressing bestående af cremefraiche rørt til med chetchup, sennep, lidt citronsaft salt, peber og karry efter smag
og lune flutes.
Artiskokker med persillepesto
4 personer
Det skal du bruge:
 😎               Artiskokker med persillepesto.

4 artiskokker,
2 citroner i skiver,
50 g.bredpersilleblade,
2 fed hvidløg,
1 spsk. pinjekerner,
1 spsk.frisk revet parmesanost,
1 dl. oliven olie, salt og peber.


Sådan gør du:

Stokken brækkes af artiskokkene og de nederste blade skæres af. Klip spidserne af de yderste blade og kog artiskokkene i letsaltet vand med citronskiver i ca.20-25 min. uden at vandet spilkoger. Det skal kun simre. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i et dørslag.
Lav imens persillepestoen ved at blende alle ingredienserne sammen. Olien tilsættes i en tynd stråle under omrøring. Smages til med salt og peber og evt. mere olie.

Server artiskokkene varme i en dyb tallerken sammen med lune flutes og persillepestoen og citron.😘
Stenbiderrogn.
personer
Det skal du bruge:

 🤨                Stenbiderrogn.

Frisk stenbiderrogn
Salt, peber
Citronsaft

Sådan gør du:

Snit hinderne fra rognen og skrab den i en skål overhæld med koldt vand og pisk med piskeris, så alle løse hinder samles i piskeriset.
Når rognen er fri for hinder, hældes den på en sigte og skylles rent i koldt vand. Lad den dryppe af, og hæld den så i en skål og smag til med salt peber og evt. lidt citronsaft.
Stil den i køleskabet tildækket indtil serveringen.

Kan tilberedes dagen før.
Server rognen som topping til bagte kartofler rørt med cremefraiche eller ristet brød med finthakket rødløg og cremefraiche. Også godt som tilbehør i æg, dip og salater.
Røget laksetatar
8 personer
Det skal du bruge:

                   Røget laksetatar på toast.

400 g. røget laks,
1 pasteuriseret æggeblomme,
2 spsk. fintklippet dild,
1 spsk. fintklippet purløg,
100 g. lakserogn,
salt og peber,
8-16 stykker ristet flutes.

Sådan gør du:

Hak laksen og rør den sammen med æggeblommen. Smag til med krydderurter, salt og peber.
Fordel blandingen på de ristede flutes og pynt med rogn og lidt klippet purløg.
🤩
Sellerisuppe
4 personer
Det skal du bruge:
🤩                   Lækker sellerisuppe.

½ knoldselleri
ca. 300-400 g.
1 liter bouillon,
½ dl. piskefløde,
1 fed hvidløg,
1 lille bundt persille,
salt og peber.


Sådan gør du:

Skræl sellerien og skær den i tern.
Den koges mør i bouillon, blendes sammen med hvidløg og persille og tilsættes bouillonen med fløden.
Smages til med salt og peber.
Server gerne friskbagte og lune flutes til.🙂
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE